Einde seizoen 2019 - 2020: een woordje van onze voorzitter

31-03-2020

Beste K.E.V.C. Beselare supporters en sympathisanten,

Hetgeen al langer in de lucht hing, werd eind vorige week officieel bevestigd via Voetbal Vlaanderen: het seizoen 2019-2020 wordt definitief afgefloten. Gezien de 'corona'-situatie logisch maar daarom niet minder spijtig!

In de eerste plaats is het bijzonder jammer voor onze talrijke jeugdspelertjes die telkens vol enthousiasme de trainingen en wedstrijden bijwoonden en nu een belangrijke uitlaatklep verliezen. Zij moeten hun energie nu op een andere manier zien kwijt te kunnen. De mama's en papa's zullen het ongetwijfeld geweten hebben...

Naar volgend seizoen toe, zullen we er alles aan doen om er opnieuw een leuk en leerrijk seizoen te maken voor de kids. Als club hebben wij de ambitie om te blijven groeien, ons jeugdbeleid is en blijft hierbij een zeer belangrijke pijler voor onze club. Op termijn hopen we hier namelijk de nodige vruchten van te kunnen plukken en gaan we trachten om zoveel mogelijk uit onze eigen 'kweek' te recruteren voor de eerste ploeg en beloften. We zijn hier alvast op de goede weg.

Wanneer we willen blijven groeien en er voor willen zorgen dat iedere individuele jeugdspeler op zijn eigen tempo verder kan evolueren, moeten we soms eens verder durven kijken dan Beselare. Onze goede contacten met de buren uit Zonnebeke bieden ons bijvoorbeeld een aantal sportieve mogelijkheden die we binnenkort graag met jullie delen.

Sportief gezien is het stopzetten van de competitie eveneens een spijtige zaak voor onze eerste ploeg. Strandend op een vijfde plaats met 50 punten uit 25 matchen en nog vijf matchen voor de boeg, zouden we ons clubrecord van 52 punten in derde provinciale zeker en vast verbeteren. Onder leiding van kersverse T1 Mike Dewitte - geflankeerd door T2 Thorsten Clarysse en keepertrainer Niels Carnel - kunnen we zeker en vast spreken van een geslaagd seizoen. We bouwden een sterke thuisreputatie op en lieten heel wat tegenstanders sterretjes zien. Daarnaast konden we eindelijk nog eens de derby tegen Geluveld naar ons toe trekken, een hoogtepunt voor onze trouwe supporters. Onze coach Mike maakte er een erezaak van om verzorgd, positief en aanvallend voetbal te brengen waarbij steeds uit wordt gegaan van de eigen kwaliteiten. Heel wat jonge spelers uit de regio kregen speelkansen, hetgeen toch wel de filosofie is van onze club.

Geboren en getogen Beselarenaars Iben Deman, Yentl Huyghe, Tibo Galloo, Kenzie Vancoppenolle en Imar Vandenabeele kregen in navolging van Leonard Van Ryckeghem en certitudes Brecht Engels en J├╝rgen D'Hellem allen hun kans in de eerste ploeg. Toch wel mooi voor een club die her en der onterecht bestempeld wordt als een legioen voor Franstalige spelers, vandaar dat we dit langs deze weg toch graag rechtzetten en tegenspreken met de hierboven beschreven staalharde feiten.

Naar volgend seizoen toe, hebben we met onze sportieve cel en technische staf niet stil gezeten en is de kern voor het seizoen 2020 - 2021 gevormd. We hebben duidelijk de nadruk gelegd op het verder aantrekken van jonge, talentvolle spelers uit de regio en onze coach is er van overtuigd dat we voldoende kwaliteit in de rangen zullen hebben om minstens even hoog te mikken als dit seizoen.

In tijden als vandaag is het extra belangrijk om onze talrijke sponsors een hart onder de riem te steken want zij helpen er mee voor te zorgen dat wij onze club kunnen runnen en zo onze sportieve ambities in te lossen. Bij deze een welgemeende 'merci!' en hopelijk kunnen wij deze nare periode snel achter ons laten en het 'normale' leven hervatten. In tussentijd een warme oproep om onze lokale handelaars en sponsors te steunen waar mogelijk!

Als laatste houd ik er ook aan om alle supporters, medewerkers, spelers, technische staf, jeugdwerking - kortom de gehele KEVC-familie - hartelijk te bedanken voor hun inzet dit seizoen. Jullie zijn het kloppende hart van KEVC.

In tussentijd, houd het vooral gezond en hopelijk tot snel!

#KomaanKEVC

Sportieve groeten,

Damien Hauspie, Voorzitter